Gera kava – ne „kavos sriuba“

Kalbant apie kavos kultūrą Lietuvoje, tenka šiek tiek nusivilti, nes didžioji žmonių dalis net nežino, kas tai yra tikrai gera kava. Įprasta manyti, jog espresso yra labai stipri, tačiau gaminant espresso karštas vanduo yra tiesiog praleidžiamas pro sumaltas pupeles ir kofeinas nespėja taip greit ištirpti.

17lapkričio
2018

Antioksidantai

Antioksidantais gali būti endogeninės (sintetinamos mūsų organizme) arba egzogeninės molekulės (gaunamos su maistu). Jie paverčia laisvuosius radikalus (labai aktyvias molekulės, kurios yra pagrindinė ląstelių pažeidimų priežastis) į sąlyginai pavojų nekeliančius junginius, sumažina jų oksiduojančių medžiagų neigiamą poveikį bei atkuria makromoleku ...

05lapkričio
2018

Kofeinas

Ši molekulė yra geriausiai žinoma kaip viena iš sudėtinių kavos dalių (atrasta prieš maždaug 180 metų) bei yra labiausiai ištirta. Kaip buvo minėta anksčiau, kofeino kiekis kavoje priklauso nuo daugelio veiksnių. Kas yra kofeinas iš cheminės pusės? Kofeinas yra alkaloidas (augalinės kilmės šarminė organinė molekulė) randamas kavos pupelėse. Jis yra p ...

05lapkričio
2018

Pojūčiai geriant kavą

Skonio malonumas Kiekviename kavos puodelyje slypi darbo, studijų ir tyrimų metai. Jis perpasakoja darbščių rankų bei modernių mašinų istoriją. Jis skelbia apie tobulą tradicijų ir modernaus pasaulio bei ateities ir praeities susijungimą. Hausbrandt sudeda visą tai – brangių tradicijų pasaulį, dėmesį smulkmenoms, tyrimus ir kokybę – į tuos 7 gramus k ...

05lapkričio
2018

Espreso kavos ruošimas ir aparatai

Iš viso yra keturi patys svarbiausi elementai, reikalingi paruošti gerą kavą. Hausbrandt siekis pagaminti idealią kavą nepasibaigia ties aukštos kokybės kavos mišinio pateikimu: suprasdama barmenų darbo ir profesionalumo svarbą, kompanija siūlo konsultacijas ir mokymus, tam kad kiekvienas espreso kavos paruošimo žingsnis būtų lydimas žinojimo ir pa ...

05lapkričio
2018

Kavos pupelių apdorojimas

Skrudinimas Labai svarbu yra atrinkti geriausią žaliavą, tačiau to nepakanka garantuoti aukščiausios kokybės produktui. Skrudinimas yra esminis etapas – kava pirmąkart pakeičia savo savybes. Hausbrant taiko procesą, vadinamą lėtu skrudinimu. Jo metu pasiekiama 210 laipsnių pagal Celsijų temperatūra. Skrudinimas trunka nuo 15 iki 16 minučių – tiek lai ...

05lapkričio
2018

Kavos rūšys ir kilmė

Nepaisant to, kad yra daugiau negu 60 kavamedžio porūšių pasaulyje, gėrimas ruošiamas tik iš šių dviejų rūšių vaisių: kava arabika, kuri sudaro apie 75 % kavos rinkos, ir kava robusta, 25 %. Arabika Nepaisant pavadinimo, šis augalas yra kilęs iš Etiopijos ir iš šios rūšies pupelių gaminama 75 % pasaulio kavos produkcijos. Šiuo metu Brazilija yra didž ...

05lapkričio
2018