Pripažįstama, kad kava gali turėti nedidelį „dietinį“ poveikį, kai ji yra vartojama be cukraus, pieno ar grietinėlės.

Kava įvardijama kaip maistinės vertės neturinis gėrimas, o tai reiškia, kad kava negali būti laikoma maistinių medžiagų ar energijos šaltinis. Kavos puodelyje yra apie dvi kalorijas (praktiškai nėra). Taip pat atlikti tyrimai parodė, kad saikingas ir pastovus kavos vartojimas gali 10 % padidinti metabolizmą (kalorijų įsisavinimo sumažinimas ir energijos naudojimo padidinimas). Kavą dar labiau veikia metabolizmo procesus lieknuose asmenyse – pagreitina riebalų, kaip energijos šaltinio, naudojimą vykdant fizinę veiklą.

Apibendrinant, kava turi nedidelį svorio mažinimo poveikį, o geriantieji kavą jaučiasi mažiau pavargę, todėl gali atlikti daugiau fizinės veiklos ir taip sunaudoti daugiau energijos.

Šaltiniai

05lapkričio
2018
Kategorija: Kava ir sveikata
Straipsnių šaltiniai

INRAN, Nacionalinis maisto ir mitybos tyrimų institutas (National Institute for Food and Nutrition Research):

Antiossidanti e caffè (Antioxidants and Coffee), 2007, testi a cura di Fausta Natella, Amleto D’Amicis

Caffè e donna (Coffee and Women), 2005, testi a cura di Amleto D’Amicis, Andrea Ghiselli, Laura Rossi, Stefania Sette

Caffè e apparato gastroenterico (Coffee and the Gastrointestinal System), 2005, testi a cura di Amleto D’Amicis, Andrea Ghiselli, Laura Rossi, Stefania Sette

Caffè e tumori (Coffee and Tumours), 2009, edited by di Alessandra

Tavani (Istituto di ricerche farmacologiche “Mario Negri”), revisione a cura di Amleto D’Amicis

Caffè e salute (Coffee and Health), 2005, Amleto D’Amicis, Andrea Ghiselli, Laura Rossi, Stefania Sette

Caffè e cuore (Coffee and the Heart), 2006, Fausta Natella, Amleto D’Amicis, Andrea Ghiselli, Laura Rossi, Stefania Sette

Franco e Mauro Bazzana (edited by), La filiera del caffè espresso (The Espresso Production Chain), 2006

Mirco Marconi, Daniele Fajner, Gianni Benevelli, Giuseppe Vicoli (edited by), Dentro al gusto, arte, scienza e piacere nella degustazione (Exploring the Taste, Art, Science and Pleasure of Tasting), 2007

Paolo Cabras e Aldo Martelli (edited by), Chimica degli alimenti (Food Chemistry) , 2004

Michael Sivetz (edited by), Coffee Technology, 1979: Capitolo 15 – Physiological Effects of Coffee and Caffeine di Michael Sivetz

Luigi Odello (a cura di), Espresso Italiano Specialist, 2003

Luigi Odello (edited by), Espresso Italiano Tasting, 2001

David L. Nelson e Michael M. Kox, I principi di Biochimica di Lehninger (Lehninger Principles of Biochemistry), third edition, 2002

www.ico.org
www.coffeeandhealth.org
www.coffeeresearch.org
www.caffesalute.it
www.nutrition-foundation.it
www.scienceline.org
www.lescienze.espresso.repubblica.it
www.fosan.it
www.pianetachimica.it
www.it.wikipedia.org
www.comunicaffe.com

 

×