Skrudinimas

Labai svarbu yra atrinkti geriausią žaliavą, tačiau to nepakanka garantuoti aukščiausios kokybės produktui. Skrudinimas yra esminis etapas – kava pirmąkart pakeičia savo savybes.

Hausbrant taiko procesą, vadinamą lėtu skrudinimu. Jo metu pasiekiama 210 laipsnių pagal Celsijų temperatūra. Skrudinimas trunka nuo 15 iki 16 minučių – tiek laiko reikia, kad kavos pupelės įgautų vienodą sodriai rudą spalvą, tačiau aromatinės ir organoleptinės savybės išliktų nepakitusios. Proceso metu karštis yra nuolat fiksuojamas šilumos jutikliais ir stebima, kad neperkaistų. Proceso pabaigoje pupelės yra staigiai atšaldomos tam, kad būtų sustabdomas natūralus degimo procesas.

Tobulas brandinimas

Po skrudinimo kavai reikalingas laiko tarpas, kad iki galo atsiskleistų jos savybės. Po kelių dienų brandinimo, vakuumo pagalba kava yra supakuojama į skardines arba pakelius, kurie visiškai apsaugo produktą nuo aplinkos poveikio.

05lapkričio
2018
Kategorija: Apie kavą