Kaip pasiekti tobulumą per tradiciją

Procesas prasideda nuo tinkamo mišinio, kuris pasižymi organoleptinėmis savybėmis geriausiai atitinkančiomis mūsų skonį, pasirinkimo – švelnus mišinys, burnoje paliekantis gaivų citrusinių vaisių aromatą ar ryškaus skonio mišinys, pasižymintis lazdynų riešutų, kakavos ir karamelės poskoniais.

Ruošiant kavą moka kavavire, pupelės turi būti tinkamai sumaltos ir laikomos tinkamos sąlygomis. Rekomenduojame atidarius įpakavimą kavą laikyti šaldytuve – tai sulėtins oksidacijos procesą ir išlaikys kavos skonį.

Moka kavavirė, rekomendacijos

Pateikiame kelias rekomendacijas moka kavavirės naudojimui. Tai tradicinis italų kavos ruošimo aparatas, naudojamas ruošti kavą namie.

Štai keli žingsniai, kuriuos nesunkiai atliksite ir galėsite mėgautis skania kava namuose, apsupti puikaus aromato:

  1. Jeigu įmanoma, naudokite šviežią vandenį, kuriame yra mažas mineralinių medžiagų kiekis;
  2. Pripildykite apatinę kavavirės dalį vandeniu iki apsauginės dalies;
  3. Įdėkite reikiamą kiekį kavos į filtrą (nereikia spausti);
  4. Tvirtai uždarykite puodelį ir pastatykite virti ant nedidelės ugnies;
  5. Pradėjus kavai tekėti į viršutinę kavavirės dalį, laikykite dangtelį atidarytą tam, kad susidaręs kondensatas nesutekėtų į kavavirę;
  6. Kavavirę nuo ugnies patraukite truputį anksčiau, negu baigėsi virimo procesas. Niekada nepalikite kavos virti toliau ant ugnies – kava sudegs ir bus neskani;
  7. Gerkite kavą kol ji karšta, iškart po virimo.

Moka kavinukai

Filtruota kava

Išpopuliarėjusi pasaulyje filtruota kava yra ruošiama, vadovaujantis košimo principu: karštas vanduo, veikiamas gravitacijos, lėtai teka per maltos kavos sluoksnį ir kavos milteliuose esančios tirpios medžiagos patenka į vandenį.

Kavos paruošimas

  1. Sumalkite kavos pupeles; naudokite 7,5-10,5 gramų maltos kavos vienam puodeliui (150 ml). Pupelės filtruotai kavai dažniausiai yra sumalamos stambiau, lyginant su kava, skirta espreso kavai ruošti ar moka kavavirei.
  2. Įdėkite filtrą į filtro laikiklį. Kiekvienam kavos virimui naudokite naują filtrą. Įdėkite kavą į filtrą, tolygiai ją paskirstykite, įdėkite atgali į filtro laikiklį, laikiklį įstatykite atgal į aparatą.
  3. Įpilkite reikiamą kiekį vandens į filtruotos kavos paruošimo aparatą. Pasitikrinkite, ar kavos aparatas yra švarus ir ar vanduo yra tinkamos temperatūros.
  4. Išvirtos kavos likutį laikykite termose, venkite kavą šildyti – geriau visada virkite šviežią kavą.

 

Prancūziškas kavinukas (angl. French press)

Prancūziškas kavinukas yra dar vienas kavos ruošimo įrankis, kurį naudojant kava gaunama infuzijos būdu. Aparatą sudaro cilindro formos talpykla ir stūmoklis su sieteliu. 

Kavos paruošimas

  1. Stambiai sumalkite kavos pupeles
  2. Naudodami karštą vandenį, pašildykite prancūzišką kavinuką.
  3. Įdėkite kavą, tolygiai ją paskirstykite. Vienam puodeliui paruošti naudokite 6 gramus kavos ir 100 ml vandens.
  4. Užvirinkite vandenį ir leiskite jam 1-2 minutes šiek tiek atvėsti.
  5. Lėtai užpilkite pusę vandens kiekio ir pajudinkite, lengvai pakeldami kavos daleles nuo aparato dugno.
  6. Palaukite kelias sekundes ir švelniai pamaišykite naudodami arbatinį šaukštelį.
  7. Užpilkite likusią dalį vandens, palaukite 3-4 minutes, tada uždekite stūmoklį ir spauskite jį žemyn.
  8. Kavą iškart pilkite į puodelius. Nepalikite kavos kavinuke.
05lapkričio
2018
Kategorija: Apie kavą